Despre GPS

NOTIUNI GENERALE

GPS (Global Positioning System) reprezinta aplicatia dezvoltata in prima faza de guvernul american care permite localizarea, cu ajutorul unei retele de sateliti geostationari, a unitatilor care au instalate pe ele diferite tipuri de aparate si care permit receptia datelor transmise.
Sistemul este destinat localizarii ,monitorizarii si administrarii prin GPS a flotelor auto, a echipamentelor mobile sau a copiilor, batranilor, etc.
Sistemul are la baza patru principii de functionare: pozitionare prin GPS (Global Positioning System), comunicatii de date utilizând retele GSM (GPRS), memorarea la nivel de GPS a unui istoric de evenimente, prelucrarea informatiilor colectate prin 3G intr-o aplicatie de monitorizare/comunicatii.
Dispozitivul GPS mobil (un sistem combinat GPS / GSM / GPRS / MICROCONTROLLER), este conectat, dupa caz si la alte echipamente electronice de bord, de la care detecteaza diverse stari de fapt ale vehiculului. Starile acestuia, împreuna cu pozitia lui geografica, viteza de deplasare, data şi ora GMT furnizate de reteaua de sateliti GPS sunt atât memorate la nivel intern, cât şi comunicate aplicatiei de monitorizare/comunicatii la intervale prestabilite de timp sau liber configurabile din dispecerat.
– raportari de stare şi pozitie la fiecare 30 secunde vehicul.
Aplicatia prelucreaza datele de la dispozitivul GPS si le suprapune peste o baza de date special creata. Aplicatia ruleaza pe mai multe servere care folosesc harti digitale vectoriale, pe care sunt prezente oraşe, autostrazi, drumuri nationale, drumuri judetene, denumirile strazilor din oraşele de interes preia datele din baza de date si figureaza pe harta pozitiile instantanee sau dupa caz traseele autovehiculelor pentru intervale de timp alese.

Ultimele dispozitive folosite de noi permit chiar si vizualizarea online folosind comunicatie 3G, a imaginilor transmise cu ajutorul a max 4 camere FullHD, conectate la un dispozitiv GPS special.

Comments are closed.